FC YPA  II:n kauden viimeinen kotipeli pelattiin eilen tiistaina hyvässä syyssäässä. TV-ottelua oli tullut seuraamaan arviolta 20 katsojaa, jotka saivan alkusählingin jälkeen nähdä kotijoukkueen maali-iloittelua.

Ottelu alkoi DT:n kannalta pirteästi, kun suoraan aloituksesta pallo pelattiin Tomi Poutiaiselle vasempaan laitaan, jonka matala keskitys oli tavoittaa Jouni Vaaran joka oli hieman tilanteessa myöhässä. Ottelun alku sujui tunnustellen, ja hermostuneisuutta oli havaittavissa molemmissa joukkueissa. DT sai luotua toisen vaarallisen paikan, kun Jouni Vaara pääsi puolittain läpi mutta laukaus epäonnistui täysin. Tämän jälkeen ottelun hallinnan otti HBK. Ottelun 14.minuutilla HBK sai vapaapotkun n. 25-metristä. HBK:n Jonatan Ainasoja ampui pallon maalia kohden, joka sumpun keskeltä painui takakulmaan. Dream Team kasasi otteitaan kohti ensimmäisen puoliajan loppua, ja saikin luotua muutaman vaarallisen tilanteen. 32.minuutilla Petteri Kajasmaa pääsi tälläämään pelin tasoihin Jouni Vaaran ja Tapani Yrjölän esityöstä. Taukotilanne 1 - 1.

Toinen puoliaika oli kaikessa kokonaisuudessaan sekavaa peliä. Peli aaltoili päästä päähän, HBK:n rakentaessa peliä ja DT taas nopeasti palloa ylöspäin viemällä. Jälkimmäinen oli tällä kertaa tehokkaampaa, kun Jouni Vaara latoi Coopperi-aikaan kolme maalia (67',71', 79'), ja peli oli sillä taputeltu. Syötöt maaleihin tarjoilivat Tomi Visuri, Mikko Sorvisto ja Petri Määttänen. Ottelun hahmoja olivat kumminkin DT:n maalia vartioinut Juha "Code Ansamaa, puolustusta kipparoinut Sami Hautakoski ja keskikentällä pelanneet Tapani Yrjölä, Petteri Kajasmaa ja Tomi Visuri, jotka voittivat varsinkin toisella puoliajalla kaikki kaksinkamppailutilanteet.

DT:n avaus: Juha Ansamaa, Jari Hyvärilä, Sami Hautakoski, Jaakko Paakkinen, Mikko Heikkinen (45. Tomi Visuri), Tomi Poutiainen (63. Mikko Sorvisto), Tapani Yrjölä, Petteri Kajasmaa, Petri Määttänen, Karri Ala-Korpi (45. Benjamin Boakye), Jouni Vaara

DT-Tähdet:

*** Tapani Yrjölä ***

** Sami Hautakoski **

* Jouni Vaara *

FC YPA II:n kauden viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 19.9 Kaustisella, jolloin Deeteetä isännöi KP-V. Putoamisesta taisteleva Kaustinen tarvisi kipeästi pisteitä välttääkseen putoamisen. Sekään ei välttämättä Kaustislaisia auta, sillä jos LoVe ja LBK ottaa pisteenkin, on putoaminen selvä.